Navnet Pinotage er sammensat af ”Pinot-” (fra Pinot Noir) og ”age” (fra Hermitage).
I november 1924 plantede den sydafrikanske kemiker og vindyrker professor Izak Perold de første Pinotage frø, som var en krydsbestøvning af Pinot Noir og Hermitage (som er bedre kendt under navnet Cinsault). Siden da er fulgt 100 års forfinelse af Pinotage håndværket.
I 1991 blev Beyers Truter fra Beyerskloof hædret som International Winemaker of the year og i dag er Pinotage en internationalt anerkendt drue. Den trives især i nogle af de varmeste vinområder i Sydafrika. Den er især kendt for sine helt unikke grundsmagsnoter, som skiller sig klart ud fra andre kendte rødvinsdruer. Samtidig er en Pinotage dog ikke bare en Pinotage… Pinotage kommer i mange variationer afhængig af terroir. Pinotage er en hel verden i sig selv!
En af nutidens yngre store Pinotage vinmagere er Francois van Niekerk. Hans Pinotage slutter sig snart til Cape to Copes voksende sortiment af Pinotage. Og til efteråret sørger vi for at holde en værdig fejring af den 100-årige. Begge dele kan I godt glæde jer til😊
